Ovocné knedle



600 g zemiakov
200 g hrubej múky
1 vajce
soľ
125 g masla
práškový cukor
mak
strúhanka
tvaroh
1 kg ovocia (slivky, marhule...)



Pracovný postup



Uvarené, ošúpané zemiaky pretrieme cez sito alebo zomeleme.
Pridáme hrubú múku, trochu soli, vajce a všetko dohladka vymiešame.
Cesto na doske rozvaľkáme, pokrájame na štvorčeky a do nich obaľujeme ovocie. (Slivky vykôstkujeme a namiesto kôstky dáme kúsok kockového cukru.)
Knedle varíme vo väčšom množstve vody 5 až 7 minút (musia vyplávať hore).
Vyberieme ich sitkom, prepláchneme studenou vodou a dáme na tanier.
Posypeme práškovým cukrom, strúhankou, makom alebo tvarohom. Nakoniec polejeme rozpusteným maslom.